Jaarverslag 2017

Over VERUS 2017

Toontje van ’t Pad-Bosch

beleidsmedewerker identiteit
Sophia Stichting voor katholiek onderwijs, Voorhout


Zeker inspirerend

“Als trouwe gast van de Identiteitsdag Katholiek Onderwijs wilde ik hier niet ontbreken. Als identiteitsbegeleiders zijn wij maar met een kleine groep. Juist hier kan ik hen treffen. Bij de opening werd het mooi gezegd: in het onderwijs moet je liefde voor het kind hebben, het zijn geen nummers. Zo'n dag als deze werkt zeker inspirerend.”

Alwin Akkermans

directeur IKC De Floriant, Zoetermeer


Ook voor inspiratie

“Ik ben voor het eerst op dit event, in het kader van een studiedag voor directeuren. Ik ben benieuwd wat ik kan verwachten, het programma is zeker afwisselend. “Je moet verbinding zoeken om tot een relatie te komen”, hoorde ik net. Dat klinkt goed. Ik kom hier ook om inspiratie op te doen waar ik in mijn team mee verder kan.”

Teun Dekker

directeur-bestuurder SPCO Roosendaal


Los van de waan van de dag

“Onze school was een van de deelnemers aan de Week van de Hoop. Daar werd mij ook gevraagd of ik naar het event kwam. Gelukkig paste het in de agenda. Je komt hier even los van de waan van de dag. Ik vond het begin met de rondetafelgesprekken heel positief. Straks is het tijd voor diepgang: Peter Heerschop heeft vast een mooi verhaal over pedagogiek.”

Baukje Pennings

vrijwillig bestuurslid VPCBO Bruchem


Iedere keer is het opladen

“Ik ben hier alweer voor de vierde keer met een collega-bestuurslid. Iedere keer is het opladen op het Verus Event en vol energie weer thuiskomen. Je krijgt hier veel extra's aangereikt waar je in je eigen praktijk ook iets mee kunt. Neem bijvoorbeeld de management drives van Verus. Dat zijn duidelijke handvatten voor een schoolbestuur.”

Over dienstverlening van Verus

Bert Dekker

lid College van Bestuur van KPOA


Prognoses helpen bij bepalen koers

Inzicht in de toekomstige leerlingenaantallen is belangrijk voor scholenorganisaties. Stichting Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. (KPOA) maakt daarom al ruim twintig jaar gebruik van de prognoses van Verus. Het biedt het bestuur een betrouwbare basis voor het financieel beleid, het financieel, huisvestings- en personeelsbeleid.

“De Verus-cijfers zijn veel sneller beschikbaar dan de cijfers van de gemeente.”

Nathalie Vermeulen

plaatsvervangend directeur van basisschool De Twijn


Spelenderwijs het goede gesprek voeren

Basisschool De Twijn in Terneuzen is ontstaan uit een fusie van een katholieke en een openbare school. De fusie maakt het nodig om een nieuwe identiteit te formuleren en uit te dragen, waarin beide ‘bloedgroepen’ zich kunnen herkennen. Het Inspiratiespel School & Ouders van Verus gaf fris elan aan dit identiteitstraject.

“Door het spel is de sfeer bij onze andere vergaderingen verbeterd.”

Aafke Veer

directeur-bestuurder van de Comeniusschool


Verbazingwekkend, ontroerend én inspirerend

De Comeniusschool in Zeist klopte vier jaar geleden voor het eerst aan bij Verus. De vraag: kunnen jullie ons helpen om ons bestuursmodel te evalueren? De evaluatie beviel zo goed, dat Verus de school ging begeleiden op uiteenlopende gebieden.

“Het resultaat van de evaluatie was dat we een ander bestuursmodel wilden invoeren.”

Koert Bastianen

directeur bedrijfsvoering PCPO Barendrecht en Ridderkerk


60.000 euro terug. We vielen nog net niet van onze stoel

Dat er veel winst zou zijn te behalen voor de vereniging door het laten controleren van de Loonheffingsbeschikking, had PCPO Barendrecht en Ridderkerk niet verwacht. Ze gingen voor de controle in zee met Verus en dat bleek geen verkeerde zet te zijn.

“Verus werkte met no cure, no pay, dus we liepen weinig risico.”

Bart Sonnenberg

directeur/bestuurder van PCBO Baarn-Soest


Van een fix naar een grow mindset

Stichting PCBO Baarn-Soest wil na jaren van krimp en bezuinigingen weer focussen op kansen en groei. Een transparante en beleidsrijke meerjarenbegroting moet deze mentale omslag faciliteren en richting geven aan de investeringen die de stichting doet. Verus begeleidt het bestuur bij het opstellen van deze begroting.

“Voor het opstellen van deze begroting zijn we weer met Verus in zee gegaan. Daar hebben we zeker geen spijt van.”